Skip to content

Comité van Aanbeveling

Dat relatief veel Nederlandse Meesters een wereldwijde reputatie hebben als begenadigde schilders en dat onder de hedendaagse Nederlandse kunstenaars ook kunstenaars zijn die op hoog niveau realistische schilderwerken creëren, willen onderstaande personen onderstrepen.

Hun verbintenissen met de realistische schilderkunst is evident. Als leden van het Comité van Aanbeveling staan zij achter de doelstellingen van de Meesters van het Realisme.

Ronald Kraayeveld, eigenaar galerie Kraayeveld en voormalig hoofdredacteur Tableau Fine Arts Magazine, www.galeriekraayeveld.nl
Als bevlogen kunstliefhebber en -kenner runt Ronald Kraayeveld zijn galerie in het landelijke Noord-Scharwoude (Noord-Holland). De galerie brengt wisselende exposities en heeft onder andere werk in stock van kunstenaars van de Bergense School en West-Friese Naïeven.

Eric Morren, eigenaar Morren Galleries, www.morrengalleries.nl
Morren Galleries is al meer dan 25 jaar een galerie voor hedendaagse figuratieve kunst in het hart van het Utrechtse Museumkwartier. De galerie is gevestigd in twee aangrenzende grachtenpanden aan de Oudegracht 340.

Hans Oomen, Hoofd museum coördinator Museum Slager, www.museumslager.com
Museum Slager, museum voor realistische kunst, biedt bezoekers een uniek inkijkje in het leven en werk van een schildersfamilie; de familie Slager in ‘s-Hertogenbosch. Met acht schilders ziet u de ontwikkeling in de schilderkunst gedurende drie generaties.

Ronnie Rokebrand, eigenaar Gooise Galerie, www.gooisegalerie.nl.
De Gooise Galerie is een online kunstgalerie met wereldwijd verzamelde schilderijen. De website biedt ook een gratis cursus kunstgeschiedenis.

Karen Boekholt en John Stel, eigenaren galerie Honingen, www.honingen.com
Galerie Honingen, gevestigd in Gouda, bestaat ruim 25 jaar: sinds 1997 hebben galeriehouders Karen Boekholt en John Stel hun persoonlijke passie voor detail weten uit te bouwen tot een succesvolle en toonaangevende galerie gespecialiseerd in het realisme.

Meer leden van het Comité van Aanbeveling volgen.