Expositie Brita Seifert

Op zondag 9 juni om 15.00 uur wordt de langverwachte expositie van de gerenommeerde kunstschilderes Brita Seifert geopend in haar eigen atelier, gelegen aan de Aijenseweg 16b, 5854PT Aijen gemeente Bergen L. De opening zal worden verzorgd door galeriehouder Rene de Vreugd uit Spanje. Rene de Vreugd heeft een rijke geschiedenis in de kunstwereld, met Galerie de Vreugd en Hendriks. 

Brita Seifert, oorspronkelijk uit Duitsland, vestigde zich in 2008 in Nederland, waar ze al snel opviel door haar buitengewone talent voor tekenen en schilderen. Roel van der Veen van Galerie Pictura ontdekte haar potentieel en sindsdien heeft ze een grote schare bewonderaars verzameld, zowel onder collega-kunstenaars als verzamelaars. Haar meesterschap over materialen en haar unieke techniek
hebben menig toeschouwer verbaasd doen staan.  In 2019 zijn Brita Seifert en Roel van der Veen zelfs getrouwd.

Sinds 2013 leidt Brita Seifert haar eigen teken- en schilderschool, waarvoor de belangstelling zo groot is dat er inmiddels een wachtlijst bestaat. Haar inspiratie vindt ze in zowel het heden als het verleden, uit haar persoonlijke ervaringen en reizen, maar ook uit muziek en diverse andere bronnen van creativiteit. Deze inspiraties vertaalt ze met meesterhand naar haar tekeningen en schilderijen.

Haar werken zijn een weerspiegeling van verlangens, de wens om verhalen om te zetten in iets moois waarvan toeschouwers kunnen genieten. Soms nemen haar creaties de kijker mee naar diepere gedachten, surrealistische werelden of zelfs macabere scenario’s. Seifert’s kunst is een balans tussen gevoel en realiteit, die meer is dan alleen visuele weergave; het is een ervaring die je wilt voelen en een verhaal dat je wilt vertellen.